Besiktiga Badrum Stockholm

Välkommen till Våtrumshjälpen i Mälardalen. Vi har specialiserat oss enbart på besiktningar av våtrum där vi har spetskompetens. Över 25 år i branschen med erfarenheter av bland annat murning, plattsättning, utbildning av plattsättare i konstruktioner, materialkunskap, branschregler och tätskiktsapplicering med mera. Oberoende besiktnings-/värderingsman, förordnad av Sveriges Handelskamrar.

Vattenskador bär höga kostnader i Sverige. En undersökning från 2015 från Vattenskadeundersökningen visar på att kostnaderna för att korrigera vattenskador uppnår en svindlande nivå om fem miljarder kronor; av dessa fem så ersätts tre miljarder av Försäkringsbolagen medan resterande två utgörs av självrisker och avskrivningar av byggnadens värde inte räknas in.

Fem miljarder kronor varje år – håll med om att det är en hög summa. Frågan är om det är möjligt att göra den lägre? Enligt oss är detta en självklarhet. Vattenskador sker primärt i två stycken områden i en bostad – köket och badrummet – och inte sällan så är det en renovering som ligger bakom.

Många vill tro att det i själva verket handlar om äldre bostäder vars exempelvis vitvaror, rör och ledningar inte håller måttet. Det är en del av sanningen – men i många fall så är det slarviga renoveringar som är den bakomliggande orsaken.

Detta kan också förhindras genom att:

  • A) se till att alltid anlita certifierade och seriösa företag vid själva renovering och
  • B) alltid se till att få ett nyrenoverat badrum grundligt besiktigad. Det senare ska vi återkomma till – en badrumsbesiktning kan vara skillnaden mellan en dyr vattenskada och ett arbete som går att korrigera i tid. Vi ska i den här texten hålla oss till Stockholm och visa på vikten av att anlita en besiktningsman för badrum i just vår huvudstad – något som är viktigt överallt, men extra viktigt i Stockholm.

Har du genomfört en badrumsbesiktning i Stockholm?

Ser man till exempelvis Stockholm och den extrema bostadsmarknaden där är anledningen till varför en badrumsbesiktning – utförd av rätt besiktingsman för badrum – är extra viktig. Det följer en logik: ju finare en lägenhet är – desto större är chansen att budgivning tar fart vid en försäljning. Nyrenoverade badrum är attraktiva för köpare, men tyvärr så vill få säljare betala pengar i onödan för en renovering. Man vill komma så billigt undan som möjligt.

Det är också den anledningen som ligger bakom till stor del: man anlitar en billig firma och man tänker i och med detta inte på att konsekvenserna kan innebära ett riktigt fuskjobb. En aspekt av detta är att man kan komma att hamna i en framtida konflikt gällande dolda fel om en vattenskada skulle dyka upp. Det senare säger vi enbart som en varning och det kommer vi inte att fördjupa oss ytterligare i.

Det vi ska göra är att trycka på vikten av en besiktning av badrum innan inflytt i Stockholm. Har du nyligen köpt en bostad vars badrum nyligen renoverats så är du inte på något sätt garanterar ett enklare och mer bekvämt liv. Det som möter ögat – fint kakel, exklusiva klinkers, läckra glasdetaljer och så vidare – kan dölja allvarliga problem.

Därför behövs en besiktningsman specialiserad på badrum och – om det finns möjlighet – också gärna en sådan som utbildats inom Säker Vatten och som genom detta har en djupare kunskap. Just en badrumsbesiktning kan vara det som räddar dig från både vattenskador, konflikter om dolda fel och en turbulent tid i övrigt.

Kontakta oss

Kontakta oss så återkommer vi inom kort.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.